Yhteinen matka alkoi Kontiolta

BND_2483-2.jpg

On marraskuun 12. päivä vuonna 1999. Heidin ja Markun on seuraavana päivänä tarkoitus tavata toisensa ensimmäistä kertaa. Ensitreffien suunnittelu on kuitenkin helpompaa kasvotusten, joten he päättävät tavata jo samana päivänä. Kontion Vanhan Rauman kahvila on molemmille tuttu paikka, joten se valikoituu syksyisenä perjantai-iltana kohtaamispaikaksi.

Samaan paikkaan Heidi ja Markku Leppänen saapuvat kahville myös 25.5.2021 – päivänä, jona he ovat olleet naimisissa tasan 19 vuoden ajan.

Kontiolla pidetyt ensitreffit – tai ensitreffien esitreffit – sujuivat niin hyvin, että pari alkoi seurustelemaan heti seuraavana päivänä. Keskustelu oli heti ensi näkemisellä vaivatonta ja toisen seura tuntui luontevalta. Leppäset muistelevat istuneensa tuolloin kahvilan tiskin vasemmalla puolella. Molemmat olivat turvautuneet omiin suosikkiherkkuihinsa: Markku oli tilannut munkin ja Heidi Bebe-leivoksen.

Gluteeniton mansikka-browniekakku

Gluteeniton mansikka-browniekakku

Sittemmin kummallakin on todettu keliakia, joten tällä kertaa tarjottimelle valikoitui gluteenittomat mansikka-browniekakkupalat. Leppäset kokevat Vanhan Rauman kahvilan perinteikkyyden ja tunnelmallisuuden olevan raumalaisen kahvilan vahvuudet. Kontion makuasioiden äärellä onkin vuosien varrella tullut käytyä niin omien lasten kuin sukulaistenkin kanssa.

Vanhan Rauman kahvila avoinna ma–pe klo 8–18, la 8–16 ja su 10.30–16.
Leipomo ja leipomon kahvila avoinna arkisin 6.30–17.30 ja lauantaisin 8–15.
Tervetuloa makuasioiden äärelle!

Previous
Previous

Holgereiden lauantai: kauppaan ja kahville

Next
Next

Kontiolta uunituoreet leivät lounaalle