Holgereiden lauantai: kauppaan ja kahville

BND_2028.jpg

Leipomon kahvilassa käy tasainen puheensorina, kun Aino ja Jaska Holgeri astuvat sisään. Keskiviikon kahvihetki on poikkeuksellinen, sillä tavallisesti pariskunta käy Kontiolla aina lauantaiaamuisin kauppareissun päätteeksi. Jos kahvilan junaraiteiden puolella oleva vasemman reunan ikkunapöytä on vapaana, istuvat he siihen. Aamun kahvituokio huipentuu kello 9.15, kun ohitse ajaa juna.

Aino valitsi kahvin kaveriksi mansikkaviinerin.

Aino valitsi kahvin kaveriksi mansikkaviinerin.

Holgerit ovat käyneet Kontiolla jo 90-luvulta lähtien. Ennen eläkkeelle jäämistä Jaska kävi kahvilassa arkisin yhdessä työkavereidensa kanssa, ja lauantaisin hänen ja Ainon seurana oli usein ystäväpariskunta. Ajoittain mukana ovat olleet myös lapset ja lapsenlapset.

Kontio on Holgereiden valinta myös juhlapäivinä. Kakut tilataan aina Kontion leipomosta ja Jaskan 85-vuotissyntymäpäiviä vietettiin Kontion yläkerran kokoustilassa. Juhlapaikka oli helppo valita, sillä raumalaisen perheyrityksen tiloissa olo on aina kotoisa ja tervetullut. Jokainen vierailu on viihtyisä, sillä palvelu toimii moitteettomasti ja paikat ovat siistit.

Jaskalle maistui raparperipiirakka vaniljakastikkeella.

Jaskalle maistui raparperipiirakka vaniljakastikkeella.

Holgereilla ei ole niin sanottua vakiotilausta, vaan he kuuntelevat mieluusti henkilökunnan suosituksia ja kokeilevat sesonkituotteita. Tällä kertaa Aino valitsi vitriinistä mansikkaviinerin ja Jaska raparperipiirakan. Molempien herkkuhetken täydensi kahvi.

Vanhan Rauman kahvila avoinna ma–pe klo 8–18, la 8–16 ja su 10.30–16.
Leipomo ja leipomon kahvila avoinna arkisin 6.30–17.30 ja lauantaisin 8–15.
Tervetuloa makuasioiden äärelle!

Previous
Previous

Pihakahvila tarjoaa tunnelmaa ja tuoreita herkkuja

Next
Next

Yhteinen matka alkoi Kontiolta