“Tuntuu kuin tulisi ystävän luo kylään”

1.jpg

Juhani Härkälä istuu rutiininomaisesti Kontion leipomon kahvilan nurkkapöytään. Tarjottimelle on tällä kertaa valikoitunut kuppi kahvia ja omenapulla. Tavallisesti Härkälä käy Kontiolla aamuisin, jolloin pullan tilalla on kinkku-muna-ruisleipä – leipä, jota ei voita mikään. Aamun kruunaa kahvi, joka sekin maistuu tässä kotoisassa kahvilassa tavallista paremmalta.

Kontio on ollut tärkeä paikka Härkälälle jo 60-luvun lopulta lähtien, kun hänen isänsä toimi yrityksessä autokuskina. Härkälä pääsi isänsä mukaan kuljettamaan tuotteita ympäri kaupunkia. Tuoreen pullan tuoksu on edelleen vahvasti mielessä, sillä se oli 5-vuotiaan pojan mielestä taivaallinen. Isän työpäivän päätteeksi hän sai valita leipomolta tuoreen pullan suoraan kärrystä. Hetki oli päivän kohokohta, sillä tuohon aikaan kahvilassa käynti ei ollut arkipäiväistä.

Härkälän tarjottimelle valikoitui tällä kertaa kuppi kahvia ja omenapulla.

Härkälän tarjottimelle valikoitui tällä kertaa kuppi kahvia ja omenapulla.

Nykyään Härkälä käy Kontiolla päivittäin. Leipomon kahvilan ovesta sisälle astuminen tuntuu kuin tulisi ystävän luo kylään. Henkilökunnasta jokainen on tuttu, samoin monet asiakkaat. Kontiosta on muodostunut kotoisa ja lämminhenkinen kohtaamispaikka, jossa pääsee vaihtamaan kuulumisia makuasioiden äärellä. Nurkan vakiopöydästä Härkälä näkee mukavasti kahvilan elämää ja ikkunasta voi seurata kaupungin heräämistä. Hetki on täydellinen rauhoittumiselle ennen edessä häämöttävän työpäivän kiireitä.

Makuasioita: leivonnainen vai pulla?

– Ehdottomasti pulla, sillä se toimii täydellisesti kahvin parina. Valitsen yleensä joko omena- tai rahkapullan.

Vanhan Rauman kahvila avoinna ma–pe klo 8–18, la 8–16 ja su 10.30–16.
Leipomo ja leipomon kahvila avoinna arkisin 6.30–17.30 ja lauantaisin 8–15.
Tervetuloa makuasioiden äärelle!

Previous
Previous

Kontiolta uunituoreet leivät lounaalle

Next
Next

Kakkuja ja leivonnaisia käsityönä