Vanhan Rauman kahvila 40 vuotta – “Haimme vaikutteita Euroopasta”

Kuninkaankadulla sijaitseva kahvila saa 40 vuotta täyteen 23. maaliskuuta 2022.

Marja Laaksonen istuu Kuninkaankadun kahvilassa ja kaivaa esiin nipun vanhoja valokuvia ja lehtileikkeitä. Kuvissa Marja ja Pertti Laaksonen vastaanottavat onnittelukukkia kahvilan avajaisissa vuonna -82 – eli tasan 40 vuotta sitten. Porista Raumalle muuttanut pariskunta oli ostanut Kontion leipomon yhdeksää vuotta aiemmin ja sopivaa paikkaa kahvilalle oli etsitty jo jonkin aikaa.

Kun täydellinen kiinteistö keskeltä Vanhan Rauman sykettä löytyi, arkkitehti Jukka Koivula teki piirustukset ja kondiittorimestari Pertti yhdessä osaavan kirvesryhmän kanssa aloittivat remontin. Marja ja Pertti olivat kiertäneet ympäri Eurooppaa hakemassa vaikutteita tulevaan kahvilaan. Kontio oli aikansa ensimmäisiä konditoria-kahviloita Raumalla ja aluksi ihmiset ajattelivatkin sen olevan “hieno, mutta varmaan kallis”. Nopeasti kaupunkilaisille kuitenkin selvisi, että vaikka tuotteet olivat erilaisia, ei kahvila ollutkaan niin kallis.

Nyt Kontiolla on tekijöitä jo kolmannessa polvessa. Ajankulun Marja on huomannut myös asiakkaissa, sillä tiedossa on monia, jotka käyvät isovanhempiensa jalanjäljissä Kontiolla kahvilla. Kun Marjalta kysytään mikä on Kontion menestysresepti, vastaus tulee nopeasti: “Se on oma oleminen, kädentaito, tietotaito ja ahkeruus. Ja mieli avoimena joka paikkaan. Myös henkilökunnan koulutus ja jatkuva tuotekehitys ovat tärkeitä tekijöitä.”

Previous
Previous

Briossisämpylät kesän grillailuihin

Next
Next

Kontiolainen yli 40 vuoden ajan